Osta ARAL SuperTronic Moottorioljy

4 Tulokset

Aral valmistaa korkealaatuisia öljyjä

Laadukas Aral SuperTronic moottoriöljy suojaa ja voitelee autosi moottoria säilyttäen sen uudenveroisessa kunnossa. Aralin valmistamien öljyjen taustalla on brittiläinen BP, joka on tällä hetkellä yksi maailman suurimmista kaasu- ja öljyalan yrityksistä. Yritys on ollut toiminnassa jo vuodesta 1908 saakka, ja sen toiminnot kattavat kaikki öljy- ja kaasualan toiminnot aina öljyn etsimisestä, poraamisesta, jalostamisesta, tuotannosta ja markkinoinnista lähtien. Yrityksellä on lukuisia eri tuotemerkkejä, joiden alla se markkinoi poltto- ja voiteluaineita. Yksi näistä on Aral, jonka alta löytyy huoltoasemia useista eri Euroopan maista, sekä myös laadukkaita moottoriöljyjä.

Valitse laadukas öljy autoosi

Autosi moottoriöljy on yksi sen tärkeimmistä ja kriittisimmistä komponenteista. Öljyn tehtävälista moottorissa on pitkä, ja se kattaa esimerkiksi moottorin voitelun, suojaamisen, lämmönsiirron ja puhtaanapidon. Tärkein tehtävä näistä on tietysti moottorin metallisten osien voitelu. Tämän moottoriöljy toteuttaa siten, että öljystä muodostuu ohut kalvo metallisten osien pintaan. Tämä kalvo tarttuu sitkeästi osien pintaan, ja estää metallin suoran kontaktin toisten metalliosien kanssa. Osien väliin jäävät öljymolekyylit pienentävät tehokkaasti osien välistä kitkaa. Samaan aikaan öljykalvo myös suojaa metallisia osia hapen haitallisia vaikutuksia vastaan. Jos happi pääsisi käsiksi osien pinnalle, aiheuttaisi se ajan kuluessa hapettumista ja korroosiota. Näin öljy suojaa osia ja pidentää niiden käyttöikää. Laadukas öljy pystyy laskemaan moottorin sisäistä kitkaa merkittävästi. Tällä kitkan pienentymisellä saadaan aikaan useita merkittäviä etuja. Kun kitka pienenee, pienenevät samalla myös moottorin tehohäviöt. Tämä merkitsee siis sitä, että pienempi osa osien liike-energiasta muuttuu moottorissa lämmöksi. Suurempi osa energiasta saadaan siis käyttöön, eli saman tehon tuottamisen tarvitaan vähemmän polttoainetta. Pienentyneen polttoaineen kulutuksen ansiosta myös auton hiilidioksidipäästöt pienenevät. Aral SuperTronic on laadukas öljy, jonka avulla polttoaineen kulutusta pystytään pienentämään jopa useita prosenttiyksiköitä. Tämä laadukas öljy täyttää kaikki viimeisimmät vaatimukset moottorilöjyille.

Öljyllä on paljon tehtäviä moottorissa

Moottorin sisällä sijaitsevien osien voitelemisen ja suojaamisen lisäksi öljy suorittaa myös muita tärkeitä toimintoja moottorissa, kuten esimerkiksi lämmönsiirtoa ja puhtaanapitoa. Öljyn virratessa moottorin sisällä öljyyn sitoutuu lämpöä, joka kulkee öljyn mukana moottorin keskeltä sen reunoille, josta lämpö pääsee karkaamaan moottoria ympäröivään ilmaan. Näin öljy siis auttaa moottoriasi pysymään oikeassa toimintalämpötilassa. Samaan aikaan öljyyn sitoutuu myös pieniä moottorin normaalin toiminnan aikana syntyneitä likapartikkeleita, kuten esimerkiksi karstaa sekä nokea. Pieni osa sylinterissä muodostuvista pakokaasuista pääsee virtaamaan sylinteristä moottorin puolelle. Öljy sitoo epäpuhtaudet itseensä, ja kuljettaa ne lopulta öljynsuodattimeen. Epäpuhtaudet jäävät kiinni öljynsuodattimeen, eivätkä ne siten pääse aiheuttamaan haittaa moottorin toiminnalle. Öljyn voiteluominaisuudet heikkenevät ajan myötä useista eri syistä. Öljymolekyylit hajoavat ajan kuluessa sekä öljyyn sitoutuu epäpuhtauksia, joiden takia öljy tulee vaihtaa uuteen. Voit tilata uuden Aral SuperTronic öljyn autoosi nyt edullisesti netistä osoitteesta Moottorioljy24.fi.