Osta ARAL 0W-30 Moottorioljy

1 Tulokset

0W-30 moottoriöljy suojaa moottoria

Moottoriöljyn tehtävänä on suojella moottoria ennenaikaiselta kulumiselta. Se onnistuu öljyn voitelevien ominaisuuksien ansiosta. Öljystä muodostuu ohut voiteleva kalvo metalliosien päälle. Tämä kalvo vähentää kitkaa osien välillä, ja estää niiden kulumista. Öljykalvo estää myös hapen pääsyn metallisten osien pinnalle. Happi aiheuttaa osiin korroosiota, joka myös kuluttaisi osia ellei öljy olisi suojelemassa niitä. Öljyn tehtävänä on myös puhdistaa moottoria. Kiertäessään moottorin sisällä öljy kerää itseensä pieniä roskia ja muita kiinteitä epäpuhtauksia. Kun öljy sitten virtaa suodattimen läpi, jäävät epäpuhtaudet kiinni suodattimeen. Samalla kun öljy voitelee osia, auttaa se myös siirtämään lämpöä pois jäähdytysnesteen kanssa. Moottorin lämpötila saattaa nousta korkeaksi, joten öljyn on siedettävä korkeaa lämpötilaa. Usein öljyyn lisätään erilaisia aineita, jolla sen ominaisuudet saadaan halutuiksi.

Moottoriöljy tulee eri viskositeeteissa kuten 0W-30

Öljyillä on erilaisia ominaisuuksia sen käyttökohteen mukaan. Yksi öljyn ominaisuuksista on sen viskositeetti. Mitä pienempi numero viskositeetilla on, sitä juoksevampaa öljy on. Kylmissä maissa on syytä käyttää viskositeetiltaan pientä öljyä, jotta se kykenee kylmänäkin voitelemaan moottoria tehokkaasti. Lämpimissä maissa voidaan käyttää viskositeetilta korkeampaa öljyä. Voit tarkistaa autoosi sopivan öljyn huoltokirjasta tai käyttöohjeesta. Etusivultamme löydät helpon etsi-toiminnon, jota voit myös käyttää oikean öljyn löytämiseen. Nykyiset öljyt valmistetaan usein raakaöljystä jalostetusta nesteestä ja erilaisten synteettisten lisäaineiden yhdistelmästä. Öljy voi olla joko synteettinen tai mineraalipohjainen.

Moottorioljy24.fi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia öljyjä

Kattavasta valikoimastamme löydät tuotteet tunnetuilta valmistajilta kuten Total ja Repsol. Ennen öljyn tilaamista kannattaa varmistaa oikea viskositeetti, se voi olla esimerkiksi 0W-30. Säästät paljon aikaa ja rahaa, kun tilaat samalla myös muut autoilussa tarvitsemasi kemikaalit edullisesti meiltä. Takaamme nopean toimituksen tuotteille!