Osta CASTROL 10W-30 Moottoripyörätuotteet

1 Tulokset

Castrol 10W-30 voitelee moottoripyörän moottorin

Moottoriöljyllä on polttomoottorissa useita tärkeitä tehtäviä. Metalliosat moottorin sisällä hankaavat toisiaan vasten, ja hankauksen seurauksena niiden liike-energia muuttuu kitkan avulla lämmöksi. Tämä johtaa alentuneeseen tehoon ja kasvattaa polttoaineen kulutusta. Moottoriöljy voitelee metallisia osia ja muodostaa osien pintaan voitelevan kalvon. Kalvo pienentää osien välistä kitkaa vähentämällä metallien kontaktia toisiinsa. Samalla öljykerros estää metallille haitallisen hapen pääsemisen osien pintaan. Happi aiheuttaa metalliosille korroosiota ja ruostumista joka johtaa osien ennenaikaiseen kulumiseen. Yksi moottoriöljyn tehtävistä on auttaa moottoria sen puhtaanapidossa. Kiertäessään moottorissa se kerää itseensä nokea, karstaa ja pieniä epäpuhtauksia. Kun öljy virtaa öljynsuodattimeen jäävät epäpuhtaudet kiinni suodattimeen. Samalla kun öljy kiertää moottorissa se sitoo itseensä myös lämpöä. Kun öljy virtaa moottorin ulkopuolelle siirtyy siihen varautunut lämpö ulkoilmaan. Joissain moottoreissa käytetään erillistä öljynjäähdytintä joka auttaa lämmönsiirrossa.

Laadukas nelitahtimoottoriöljy Castrol 10W-30

Myös moottoripyörät tarvitsevat voiteluun laadukkaan öljyn. Moottoripyörien moottorit saavuttavat yleensä autoihin verrattuna paljon korkeamman kierrosluvun. Siksi moottoripyörissä käytetään hieman erityyppistä öljyä. Myös moottoripyörän kytkimen rakenne saattaa erota autoista, jolloin täysin samaa öljyä ei voida käyttää. Mikäli moottoripyörässä on märkäkytkin, tulee öljyn olla sellaiselle sopivaa. Useat täyssynteettiset moottoriöljyt eivät ole yhteensopivia märän kytkimen kanssa.

Laadukkaat öljyt moottorioljy24.fi:stä

Voit tilata laajasta valikoimastamme kaikki öljyt ja voiteluaineet. Tarjoamme niin valmistajien alkuperäiset öljyt kuin muut öljyt laadukkailta valmistajilta. Öljyllä on useita tuiki tärkeitä tehtäviä moottorin toiminnan kannalta, ja siksi kannattaakin aina valita mahdollisimman laadukas öljy. Näin pystyt varmistamaan, että moottorisi pysyy toimintakuntoisena mahdollisimman pitkään ja samalla moottoripyöräsi jälleenmyyntiarvo pysyy hyvällä tasolla. Katso tarvitsemasi öljyn tiedot moottoripyöräsi huoltokirjasta tai ota yhteyttä avuliaaseen asiakaspalveluunne.