Osta CASTROL EDGE Professional Moottorioljy

1 Tulokset

Castrolin laadukkaat Edge-öljyt autoihin

Olipa autossasi sitten poltto- tai dieselmoottori, tarvitsee se toimiakseen laadukasta öljyä. Yksi hyvä vaihtoehto öljyksi on Castrol EDGE-Professional, joka takaa moottorille hyvät voiteluominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Kun osat moottorin sisällä liikkuvat toisiaan vasten, aiheuttaa osien välinen kitka aina lämpöä. Tämä moottorissa syntyvä lämpöenergia on aina pois tehosta, jonka moottori pystyy siirtämään eteenpäin vaihteistolle. Kitkaa osien välillä pystytään pienentämään merkittävästi moottoriöljyn avulla. Öljymolekyylit takertuvat tiukasti kiinni metallisten osien pintaa. Näin öljystä muodostuu osien pinnalle sitkeä kalvo, joka estää osien suoran kontaktin toisiaan vasten. Öljy suojaa osia samalla myös ennenaikaiselta kulumiselta, ja öljyn ansiosta osat pysyvät toimintakunnossa huomattavasti pidempään. Oikean öljyn valinta riippuu aina autosi moottorin tyypistä, ja siksi öljyn valinta kannattaakin yleensä aloittaa autosi huolto- tai ohjekirjasta. Sieltä löydät kirjattuna tarkat tiedot autosi moottorin vaatimasta öljystä. Oikean öljy vaatimukset vaihtelevat paljon eri moottorimallien välillä. Esimerkiksi lämpötilat moottorin sisällä vaihtelevat bensiinimoottoreiden noin 150 asteesta dieselmoottoreiden jopa 300 asteen lämpötilaan. Siksi on erittäin tärkeää valita juuri sinun moottorillesi tarkoitettu öljy. Öljy myös auttaa moottoria jäähdyttämisessä, sillä se siirtää moottorissa syntyvää lämpöä moottorin keskiosista reunoille, josta lämpö pääsee lopulta siirtymään ympäröivään ilmaan.

Öljyn monet tehtävät

Koska moottoriöljyllä on useita tärkeitä tehtäviä, kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy, kuten esimerkiksi Castrol EDGE-Professional. Tämä öljy on Castrolin kehittämä täysin synteettinen moottoriöljy, josta löytyy viimeisintä teknologiaa edustava Titanium FST -ominaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että öljystä muodostuva kalvo metalliosien pinnalla on erittäin vahva, jopa kaksi kertaa vahvempi verrattuna perinteisiin moottoriöljyihin. Sitkeämmän ja kestävämmän kalvon ansiosta pystytään entisestään parantamaan öljyn voitelua ja pienentämään kitkaa osien välillä. Castrolin EDGE -sarjan öljyt on nyt myös sertifioitu hiilidioksidineutraaleina viimeisimpien standardien mukaisesti.

Öljy myös puhdistaa moottoria

Nykyiset moottoriöljyt sisältävät lukuisia erilaisia lisäaineita, jotka auttavat öljyä suorittamaan sen lukuisat tehtävät. Lisäaineita käytetään esimerkiksi lisäämään öljyn voiteluominaisuuksia, lisäämään öljyn kemiallista kestoa, sekä auttamaan moottoria puhdistuksessa. Moottorin puhdistusta varten öljyyn lisätään erilaisia pesuaineita, jotka irrottavat pinttynyttä likaa ja epäpuhtauksia moottorin sisältä. Öljy kuljettaa moottorin sisällä epäpuhtaudet öljynsuodattimeen, johon ne jäävät kiinni. Näin epäpuhtaudet eivät pääse aiheuttamaan vahinkoa moottorille tai haittaamaan moottorin toimintaa. Öljyn voiteluominaisuudet heikkenevät ajan kuluessa, ja siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että öljy vaihdetaan uuteen aina valmistajan suositteleman aikataulun mukaisesti. Laadukkaan Castrol EDGE-Professional öljyn avulla voit varmistua siitä, että autosi moottori pysyy hyvin voideltuna kaikissa tilanteissa. Moottorioljy24.fi verkkokaupan laajasta valikoimasta löydät nyt öljyt ja muut voiteluaineet aina edulliseen ja kilpailukykyiseen hintaan. Valikoimastamme löydät myös kaikki autoilussa välttämättömät kemikaalit kuten esimerkiksi tuulilasin pesunesteen sekä jarru- ja jäähdytysnesteet. Löydät meiltä myös laadukkaat tuotteet auton puhtaanapitoon, pesuun sekä maalipinnan vahaamiseen.