Osta CASTROL Moottorioljy

79 Tulokset

Castrol valmistaa luotettavat ja laadukkaat öljyt

Castrol on brittiläinen voiteluaineita valmistava yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu kattava valikoima erilaisia öljyjä, rasvoja sekä muita voitelutuotteita. Castrolin juuret juontavat Charles Cheers Wakefieldin perustamaan The Wakefield Oil companyyn, joka perustettiin vuonna 1899. Brändin nimi tuli alun perin risiiniöljyn lisäämisestä öljyyn, risiiniöljyn englannin kielinen nimi on nimittäin castor oil. Vuonna 1966 yritys myytiin skotlantilaisen Burmah Oilille. Vuonna 2000 yritys myytiin edelleen BP:lle, joka on myöskin brittiläinen öljyalan yritys. Castrolin pitkään taipaleeseen voiteluaineiden valmistajana on mahtunut paljon tiivistä yhteistyötä eri moottoriurheilun lajien ja tallien kanssa. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi NASCAR-sarjassa sekä myös Formula 1 -sarjassa. Tällä hetkellä yritys toimittaa polttoaineen ja voiteluaineet Renault F1 -tallille, ja myös McLaren tallin kanssa vastaavaa sopimusta odotetaan syntyväksi piakkoin. Castrol on sponsoroinut myös rallin maailmansarjassa ajavia talleja. Esimerkiksi Toyota Motorsport GmbH -tallilla oli Castrolin sponsorointi vuodesta 1993 vuoteen 1998 ja Hyundai Motorportilla vuodesta 2000 vuoteen 2002 saakka.

Moottoriöljyn valinnalla on väliä

Nykyään moottoriöljyä käytetään kaikissa poltto- ja dieselmoottoreissa moottorin sisällä sijaitsevien osien voiteluun. Kun osat liikkuvat toisiaan vasten, syntyy niiden välisen kitkan johdosta lämpöä. Moottoriöljyä käyttämällä tätä osien välistä kitkaa pystytään vähentämään merkittävästi. Voitelun öljy hoitaa siten, että se muodostaa osien pintaan ohuen öljykalvon. Öljymolekyylit takertuvat tiiviisti moottorin osien pinnalle. Tämä kalvo estää tehokkaasti metalli vasten metallia -kontaktia, ja pienentää täten kitkaa tehokkaasti. Samaan aikaan öljykerroksen avulla pystytään myös ehkäisemään hapen haitalliset vaikutukset metallisille osille. Happi aiheuttaisi osien pinnalle päästessään hapettumista ja korroosiota. Moottorin voitelemisen lisäksi öljyllä on myös muita tehtäviä. Se esimerkiksi siirtää moottorissa kiertäessään lämpöä moottorin keskiosista moottorin reunoille. Näin öljyn avulla pystytään auttamaan moottorin jäähdytysjärjestelmää. Kiertäessään moottorissa öljy myös sitoo itseensä pieniä epäpuhtauksia kuten karstaa sekä nokea. Nämä epäpuhtaudet kulkeutuvat öljyn mukana lopulta öljynsuodattimeen, johon epäpuhtaudet jäävät kiinni. Koska öljyllä on useita näin tärkeitä tehtäviä, kannattaa aina valita korkealaatuinen öljy tunnetulta valmistajalta. Moottorioljy24.fi tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita öljyjä ja voiteluaineita kaikilta tunnetuilta ja laadukkailta valmistajilta, kuten Castrol, Mobil-1 ja Total.

Tilaa öljy nyt edullisesti

Verkkokauppamme laajasta ja kattavasta valikoimasta löydät öljyt kaikilta maailman johtavilta öljyjen ja voiteluaineiden valmistajilta aina edullisin hinnoin. Valikoimamme kattaa öljyjen lisäksi myös kaikki autoilussa tärkeät kemikaalit kuten jarrunesteet sekä tuulilasin pesunesteen. Kun tilaat samalla kertaa kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet, pystyt säästämään rahan lisäksi paljon myös aikaa. Öljyn valinta kannattaa aina aloittaa autosi huolto- tai ohjekirjasta. Sieltä löydät listattuna kaikki öljyltä vaaditut ominaisuudet. Voit myös käyttää hyväksesi sivuiltamme löytyvää hakutoimintoa. Sinun tarvitsee syöttää hakuun ainoastaan autosi valmistaja, malli sekä moottorin tyyppi, niin näet kaikki autoosi sopivat öljyt helposti ja nopeasti ja voit valita niistä parhaiten juuri sinun tarpeisiisi sopivan tuotteen.