Osta CASTROL 75W-90 Moottorioljy

4 Tulokset
Syntrans Transaxle 75W-90
Tuotenro.:OIL-2029-5375
Hinta sis. ALV:n
Maksuton toimitus
VARASTOSSA

Tehokasta voitelua

Castrol 75W-90 vaihteistoöljy on korkealaatuinen vaihteistoihin suunniteltu öljy, joka voitelee tehokkaasti vaihteiston rattaat sekä muut osat. Vaihteistoöljyjä käytetään vaihteistojen voitelun lisäksi myös vetopyörästöissä sekä alennusvaihteistoissa voiteluun. Vaihteistoihin tarkoitetut öljyt eroavat ominaisuuksiltaan merkittävästi moottoriöljyistä. Vaihteistoöljyn on pystyttävä kestämään merkittävästi korkeampia lämpötiloja, kovia iskumaisia rasituksia, suurta painetta ja korkeaa pyörimisnopeutta. Vaihteiston oikean toiminnan kannalta on oleellista, että vaihteistoon valittu öljy on juuri tarkalleen oikean tyyppistä. Väärän tyyppinen ja ominaisuuksiltaan väärä öljy voi johtaa pahimmassa tapauksessa jopa koko vaihteiston rikki menemiseen. Myös liian laadukas öljy saattaa aiheuttaa vaihteistossa ongelmia, sillä uusissa öljyissä saatetaan käyttää lisäaineita, jotka eivät ole yhteensopivia vanojen vaihteistotyyppien kanssa. Kuten myös moottoriöljyjen tapauksessa, myös vaihteistoöljyjen ominaisuudet heikkenevät ajan mittaan, ja siksi myös moottoriöljy täytyy aika ajoin vaihtaa uuteen. Vaihteistoöljyssä vaihtoväli on kuitenkin huomattavasti pidempi kuin moottoriöljyllä. Voit tarkastaa autollesi suositellun vaihteistoöljyn vaihtovälin autosi ohje- tai huoltokirjasta.

Tarkasta vaihteistoöljyn määrä

Castrol 75W-90 vaihteiston öljyn taso on helppo tarkistaa myös kotioloissa. Ennen öljyn tason tarkistamista, kannattaa varmistaa se, että autosi on tasaisella ja vaakasuoralla alustalla. Moottori tulee olla sammutettuna vähintään kaksi minuuttia ennen kuin öljyn taso tarkastetaan. Kun kaksi minuuttia on kulunut, voit aloittaa tarkistuksen. Tarkastus suoritetaan joko mittatikun tai tarkistusruuvin avulla. Jos vaihteistossasi on mittatikku, ota se ulos reiästään ja pyyhi mitta-asteikko puhtaaksi. Aseta tikku sitten takaisin reikään siten, että se menee varmasti pohjaan asti. Ota tikku taas ulos reiästä ja lue lukema mitta-asteikolta. Jos taas vaihteistosi on varustettu tarkistusruuvilla, avaa ruuvi vasta sitten, kun moottori on ollut sammutettuna kaksi minuuttia. Kun ruuvi tai tulppa on avattu, voit tarkastaa sormella millä tasolla öljy on. Pinnan tulee olla korkeintaan puolen sentin päässä tarkastusaukon alareunasta. Jos vaihteistoöljyn määrä on liian alhainen, tulee silloin lisätä öljyä. Ennen öljyn lisäämistä sinun tulee aina tarkastaa, että öljyn ominaisuudet soveltuvat vaihteistoosi. Väärän tyyppinen öljy saattaa aiheuttaa ongelmia, ja johtaa pahimmassa tapauksessa koko vaihteiston hajoamiseen. Kun olet tarkastanut öljyn tason vaihteistosta, muista asentaa mittatikku tai tarkastusaukon tulppa takaisin paikoilleen. Tarkastusaukon tapauksessa kannattaa tarkastaa ruuvin kireys vielä myös lyhyen ajon jälkeen, jotta öljy ei vahingossa pääse valumaan ulos vaihteistosta.

Vaihteistoöljyt nyt edullisesti netistä

Castrol 75W-90 on laadukas vaihteistoöljy, jonka voit nyt tilata edulliseen hintaan netistä Auton-varaosat24.fi verkkokaupan laajasta valikoimasta. Löydät laajasta ja kattavasta valikoimastamme nyt öljyt sekä voiteluaineet kaikkiin markkinoilta löytyviin automerkkeihin sekä -malleihin. Vaihteistoöljy näyttelee merkittävää roolia autosi toiminnan kannalta, ja siksi onkin erittäin tärkeää, että öljy pystyy voitelemaan vaihteistoa tehokkaasti ja oikein. Kannattaakin aina valita mahdollisimman laadukas vaihteistoöljy. Kannattaa ennen öljyn vaihtoa tarkastaa autosi huolto- tai ohjekirjasta vaaditut vaihteistoöljyn ominaisuudet.