Osta ELF Moottorioljy

8 Tulokset

Elf öljyt ja voiteluaineet

 

Kun metalli hankaa vasten metallia, syntyy kitkan vaikutuksesta aina lämpöä. Siksi moottoreissa käytetään öljyä kitkan pienentämiseksi. Kaikki moottorin metalliset osat ovat öljykylvyssä, joka estää osien ennenaikaisen kulumisen, samalla suojaa niitä korroosiolta ja poistaa epäpuhtauksia moottorista. Moottoriöljy myös siirtää lämpöä pois moottorista. Öljy valmistetaan raakaöljystä jalostamalla. Siihen sekoitetaan myös kasvipohjaisia hiilivetyjä ja estereitä sen ominaisuuksien parantamiseksi. Moottoriöljy voi olla joko mineraalipohjainen, synteettinen tai näiden kahden sekoitus.

 

Moottoriöljyn historiaa

 

Jo vuonna 1866 John Ellis perusti Continuous Oil Refining Companyn, joka muutti myöhemmin nimensä Valvolineksi. Hän tutki aluksi raakaöljyn mahdollisia lääkinnällisiä vaikutuksia. Kun sitten todettiin, että öljyllä ei ole kummoisia terveydellisiä vaikutuksia, hän ryhtyi tutkimaan öljyn voiteluominaisuuksia. Hän ryhtyi käyttämään öljyä aluksi höyrykoneiden voiteluaineena. Todellinen läpimurto tapahtui, kun korkeita hän onnistui kehittämään lämpötiloja kestävä öljyn. Sen ansiosta venttiilit eivät enää tukkeutuneet, sylinterit pystyttiin säästämään korroosiolta ja tiivisteet pysyivät entistä paremmin kunnossa. Vuonna 1873 hän muutti yhtiön nimen Valvolineksi, öljyn voitelemien venttiilien mukaan.

 

Moottorioljy24.fi tarjoaa öljyt kaikkiin autoihin

 

Tarjoamme öljyt ja voiteluaineet kaikilta tunnetuilta öljymerkeiltä. Laadukkaita öljyjen valmistajia ovat esimerkiksi Mobil, Elf sekä Total. Voit käyttää etusivultamme löytyvää helppoa hakutoimintoa, jonka avulla oikean öljyn löytäminen on helppoa. Sinun tarvitsee syöttää hakuun ainoastaan autosi valmistaja, malli sekä sen moottorin tyyppi. Tämän jälkeen hakutoiminto näyttää juuri sinun autoosi sopivat öljyt. Pystyt säästämään paljon aikaa ja rahaa, kun tilaat samalla kertaa meidän edullisesta valikoimastamme myös muut autoilussa tarvitsemasi kemikaalit, kuten jäähdytysnesteen, jarrunesteen sekä esimerkiksi tuulilasin pesunesteen. Pyrimme aina pitämään kaikkia tuotteita varastossa, jotta sinä saisit pakettisi mahdollisimman nopeasti. Pystymme lähettämään siis tuotteet saman tien sinulle ilman viiveitä.