Osta ELF 10W-40 Moottorioljy

2 Tulokset

Elf 10W-40 öljy suojaa ja voitelee moottoria

 

Moottoriöljyn tehtävänä on suojata moottoria osien ennenaikaiselta kulumiselta. Se onnistuu öljyn erinomaisten voitelevien ominaisuuksien ansiosta. Öljystä muodostuu ohut kalvo metalliosien päälle. Kalvo voitelee ja suojaa osia. Tämä kalvo pienentää kitkaa osien välillä, ja estää näin niiden kulumista. Samalla öljykalvo myös estää hapen pääsyn metallisten osien pinnalle. Happi aiheuttaa metallisiin osiin korroosiota. Öljyn tehtävänä on myös puhdistaa moottoria. Kun öljy kiertää moottorin sisällä kerää se itseensä nokea, karstaa ja muita pieniä kiinteitä epäpuhtauksia. Kun öljy sitten virtaa öljynsuodattimen läpi, jäävät epäpuhtaudet kiinni suodattimeen. Öljyn voidellessa osia, auttaa se myös siirtämään lämpöä pois moottorista. Moottorin lämpötila saattaa nousta korkeaksi, joten öljyn on siedettävä korkeita lämpötiloja. Usein öljyyn lisätään erilaisia aineita, jolla sen ominaisuudet saadaan oikean laisiksi.

 

Laadukas Elf 10W-40 netistä

 

Öljyillä on erilaisia ominaisuuksia, riippuen öljyn käyttökohteesta. Yksi öljyn ominaisuuksista on sen viskositeetti eli notkeus tai juoksevuus. Mitä suurempi numero viskositeetilla on, sitä juoksevampaa öljy on. Kylmissä maissa on syytä käyttää notkeampaa öljyä, jotta se kykenee kylmänäkin voitelemaan moottoria tehokkaasti. Lämpimissä maissa taas voidaan käyttää jäykempää öljyä. Voit tarkistaa autoosi sopivan öljyn auton ohjekirjasta. Etusivultamme löydät helpon hakutoiminnon, jota voit myös käyttää oikean öljyn löytämiseen. Nykyään moottoriöljyt valmistetaan raakaöljystä jalostetusta nesteestä ja erilaisten synteettisten lisäaineiden yhdistelmästä.

 

Moottorioljy24.fi tarjoaa laajan valikoiman öljyjä

 

Kattavasta valikoimastamme löydät tuotteet tunnetuilta valmistajilta kuten Total ja Repsol sekä Elf 10W-40. Ennen moottoriöljyn tilaamista kannattaa varmistaa öljyn oikea viskositeetti. Säästät paljon aikaa ja rahaa, kun tilaat samalla kertaa myös muut autoilussa tarvitsemasi kemikaalit meidän edullisesta valikoimastamme. Takaamme aina nopean toimituksen kaikille toimituksille.