Osta FUCHS 10W-50 Moottorioljy

1 Tulokset

Osta nyt öljy autoosi netistä

Fuchs 10W-50 öljyllä pystyt suojaamaan autosi moottorin tehokkaasti. Kyseessä on korkealaatuinen öljy, joka takaa hyvän voitelun kaikissa tilanteissa, ajoitpa sitten kaupungissa tai maantiellä, kesällä taikka talvella. Moottoriöljy on yksi autosi tärkeimmistä komponenteista, ja se huolehtii useasta tärkeästä tehtävästä moottorin toiminnan aikana. Jos moottorissa ei olisi yhtään öljyä, ei moottori toimisi kovinkaan kauaa ennen sen totaalista hajoamista. Öljyttömässä moottorissa kitkan ansiosta syntyisi niin paljon lämpöä, että lämpölaajeneminen johtaisi metalliosissa siihen, että ne eivät enää mahdu niille suunniteltuihin tiloihin liikkumaan. Tällöin seurauksena on kallis kiinnileikkaaminen, jonka seurauksena koko moottori joudutaan usein uusimaan. Voitelu moottorissa tapahtuu öljyn avulla siten, että metalliosiin takertuu tiiviisti kiinni öljymolekyylejä, joista muodostuu osien pintaan sitkeä ja kestävä kalvo. Tämän kalvon avulla osien suora kontakti toisiinsa pystytään estämään lähes kokonaan. Näin kitka saadaan minimoitua osien välillä. Öljykalvon ansiosta myöskään happi ei pääse aiheuttamaan osissa ennenaikaista kulumista. Happi nimittäin aiheuttaisi korroosiota sekä hapettumista osissa, jos se pääsisi käsiksi osien pintaan. Laadukas öljy takaa hyvän suojan moottorin metalliosille. Sen ansiosta voit nukkua yösi rauhassa tietäen, että öljy suojaa moottoria koko öljyn vaihtovälin ajan. Fuchs 10W-50 on yksi tällaisista laadukkaista öljyistä.

Moottoriöljy pitää moottorisi kunnossa

Voitelun ja osien suojaamisen lisäksi öljyllä on useita muitakin tehtäviä. Öljy esimerkiksi auttaa autosi jäähdytysjärjestelmää siten, että öljyyn sitoutuu lämpöä moottorin keskiosassa. Tämä lämpö kulkeutuu öljyn mukana moottorin laidoille, josta se pääsee paremmin siirtymään moottoria ympäröivään ilmaan. Jotkut moottorit käyttävät tämän lämmönvaihdon tehostamiseen vielä erillistä öljynlauhdutinta. Kiertäessään moottorissa öljy myös auttaa moottoria pysymään puhtaana sitomalla itseensä pieniä epäpuhtauksia, kuten esimerkiksi karstaa ja nokea, joita syntyy moottorin normaalin toiminnan aikana. Moderneissa moottoriöljyissä öljyn joukkoon lisätään lisäaineena myös pesuaineita, jotka irrottavat pinttyneitä epäpuhtauksia moottorin sisäosista. Öljyissä käytetäänkin isoa joukkoa erilaisia lisäaineita, joiden avulla öljyn ominaisuudet saadaan hiottua halutun laisiksi. Lisäaineiden avulla pystytään esimerkiksi muokkaamaan öljyn lämmönkestoa, estämään öljyn kemiallista hajoamista, estämään saostumista parantamaan voiteluominaisuuksia. Moderneissa öljyissä lisäaineiden osuus saattaa nousta jopa useaan prosenttiin lopullisen öljyn tilavuudesta.

Öljyt ja muut voiteluaineet netistä

Fuchs 10W-50 öljyn löydät nyt edullisesti Moottorioljy24.fi verkkokaupan laajasta ja kattavasta valikoimasta. Löydät meiltä aina markkinoiden johtavien öljyvalmistajien tuotteet, jotka täyttävät kaikki viimeisimmät kansainväliset standardit. Koska öljyllä on niin suuri rooli moottorin toiminnan kannalta, kannattaa öljyn valintaan käyttää hieman aikaa. Hyvä aloituspaikka öljyn valinnalle on autosi huolto- tai ohjekirja, josta löydät aina kaikki öljyä koskevat tiedot, kuten esimerkiksi viskositeetin sekä standardit, jotka öljyn tulee täyttää. Öljystandardeja löytyy kaikilta autovalmistajilta, joten öljyn valinnassa tulee olla tarkkana. Väärän tyyppinen öljy saattaa johtaa vakaviin ongelmiin, ja pahimmassa tapauksessa koko moottorin hajoamiseen.