Osta GLYSANTIN Moottorioljy

2 Tulokset

Glysantin tuottaa laadukkaita pakkasnesteitä

Glysantin on saksalainen jäähdytysnesteitä ja muita autoilukemikaaleja valmistava yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu laaja valikoima erilaisia jäähdytysnesteitä. Yritys perustettiin 1920 luvun puolivälissä kemisti Dr. Otto Jordanin toimesta. Hän halusi kehittää autoihin paremman jäähdytys- ja pakkasnesteen, sillä siihen asti autojen moottoreissa käytettiin pelkästään vettä. Vesi on tietysti hyvä jäähdytysneste, mutta ongelma pelkän veden käytössä syntyy talvisin, sillä vesi jäätyy ja saattaa tämän seurauksena halkaista jäähdyttimen. Siksi pelkällä vedellä jäähdytetyissä moottoreissa vesi piti talvisin poistaa jäähdytysjärjestelmästä, jotta putket ja jäähdytin eivät rikkoontuisi. Vuonna 1929 Jordan sai patentin maailman ensimmäiselle pakkasenestoaineelle. 1930 luvun aikana pakkasnesteen tärkeys huomattiin toden teolla. Tällä vuosikymmenellä suositeltiin jäähdytysnesteen tason tarkistamista jokaisen öljynvaihdon yhteydessä. 1950- ja 1960-lukujen aikana autojen suosio kasvoi huimasti Saksassa ja myös muualla maailmassa. Glysantinin tuotekehityksessä panostettiin tarjoamaan ympärivuotista suojausta tarjoavaan pakkasnesteeseen.

Pakkasneste estää veden jäätymisen

Glysantin pakkasneste laskee veden jäätymispistettä. Kun veteen sekoitetaan pakkasnestettä, ei liuos jäädy vielä nollassa asteessa vaan vasta sitä alemmassa lämpötilassa. Samaan aikaan alemman jäätymispisteen lisäksi pakkasnesteen käyttäminen sallii myös liuoksen tuomisen korkeampaan lämpötilaan ennen kuin se kiehuu. Tämän ominaisuuden avulla nestettä pystytään pitämään korkeammassa lämpötilassa ennen kiehumista. Vesi on ominaisuuksiltaan erinomainen neste lämmönsiirtoon, ja sen takia se toimiikin jäähdytysnesteenä poltto- ja dieselmoottoreissa. Veden ominaisuuksia pystytään muuttamaan entistä paremmiksi lisäämällä pakkasnestettä. Vettä käytetään yleisesti kaikissa lämmönsiirron sovelluksissa. Autokäytön lisäksi yleisiä lämmönsiirtosovelluksia vedelle ovat esimerkiksi HVAC-jäähdyttimet sekä aurinkokennolämmittimet. Nykyään pakkasnestettä myydään yleisesti kahdessa eri muodossa. Tuotteista löytyy yleensä pelkkää pakkasnestettä, jota tulee sekoittaa veteen. Toinen muoto on valmis veden ja pakkasnesteen seos, jota voidaan käyttää suoraan sellaisenaan. Pakkasnestettä hyväksi käyttämällä veden lämpötilaskaalaa saadaan laajennettua entisestään. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus kaikissa lämmönsiirron sovelluksissa. Näin lämmönvaihdosta aiheutuvat tehohäviöt jäävät niin pieniksi kuin mahdollista. Glysantin pakkasnesteet tarjoavat erinomaisen suojan moottorille, ja tehostavat lämmönsiirtoa.

Mistä pakkasnestettä valmistetaan?

Yleisesti veden jäätymisen estämiseen käytetään erityyppisiä suoloja. Moottoreihin suoloja ei voida kuitenkaan käyttää, sillä suola aiheuttaisi moottorin metallisille osille haitallista korroosiota. Siksipä autoissa joudutaan käyttämään eri tyyppisiä pakkasnesteitä. Ensimmäiset moottorikäyttöön tarkoitetut pakkasnesteet valmistettiin metanolista. Metanolin ongelmana on kuitenkin se, että se haihtuu erittäin nopeasti ja on myös samalla myrkyllistä ihmisille. Yksi tänä päivänä käytetyimmistä pakkasnesteistä on myös alkoholi, etyleeniglykoli. Se ei haihdu yhtä nopeasti kuin metanoli ja on muutenkin kestävämpää kuin metanoli. Sen haittapuoliin kuuluu myös myrkyllisyys ihmisille. Propyleeniglykoli on kolmas pakkasnestetyyppi, joka ei ole myrkyllinen. Siksi sitä käytetäänkin esimerkiksi eri tyyppisissä ruokasovelluksissa. Laajan valikoiman erilaisia pakkasnesteitä löydät nyt edulliseen hintaan netistä osoitteesta Moottorioljy24.fi. Kattavasta valikoimastamme löydät pakkasnesteet ja muut kemikaalit kaikkiin automerkkeihin ja -malleihin aina edullisin hinnoin. Tilaa siis kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet jo tänään!