Osta Jarruneste

10 Tulokset

 

Mihin jarrunestettä käytetään?

 

Jarruneste on nestettä, jota käytetään autoissa hydrauliseen voimanvälitykseen jarruille. Nykyisin sitä käytetään myös kytkimen liikuttamiseen manuaalivaihteisissa autoissa, vaikkei nestekytkin mikään uusi keksintö ole, sillä Corollassa sellaisia oli jo 80-luvun lopulla. Jarrunesteen tehtävä on suurimmilta osin välittää painallus pääsylinteriltä työsylinterille. Tämä hydraulinen järjestelmä on erittäin tehokas tapa välittää voimaa, ja siihen on helppo liittää lisälaitteita, kuten hätäjarrutehostin tai ABS-pumppu. Lisäksi ESP ja muut ajonvakautukset nojaavat vahvasti nestetoimiseen jarruun. Jarruneste voi kuitenkin esimerkiksi imeä vettä tai kiehua, mikäli jarrutuksia joudutaan tekemään tiheään tahtiin ja jarrujen rakenne ei ole tähän erikseen suunniteltu. Hyvälaatuinen neste ei kiehu läheskään yhtä herkästi kuin halpa, ja kestää kauemmin, sillä halpa jarruneste imee herkästi vettä, ja siten menettää kykynsä siirtää voimaa.

 

Jarrunestetyypit

 

Jarrunestettä on useammanlaisia. Yleisimmät tyypit ovat DOT 3, DOT 4 ja DOT 5. Näistä kaikkia ei voi sekoittaa keskenään, ja nämä sopivat erilaisiin järjestelmiin. DOT 3 on niin sanotusti se tavallinen, vaikkain nykyisellään jo vanhentunut. DOT 4 on DOT 3:n päivitetty versio, ja ne sopivat ristikkäin. DOT 5:ttä ei saa sekoittaa kahteen edelliseen, sillä se on silikonipohjainen, ja täysin erilainen neste, vaikka samaan kategoriaan kuuluukin. Jarrut eivät toimi halutulla tavalla, mikäli nesteitä sekoitetaan väärin.

 

Miksi ostaisit nesteesi netistä?

 

Jarrunestettä myydään huoltoasemalla kuin huoltoasemalla, mutta netistä ostettu neste on todennäköisesti halvempaa, ja jarruneste on taatusti laadukasta, eikä ime vettä itseensä. Jarruneste on kuitenkin kovin tärkeä osa auton jarrujärjestelmää, ja et missään tapauksessa halua jarrunesteidesi kiehuvan, kun haluat jarruttaa. Huono neste myös likaa jarruputkia ja satuloita. Jos et löydä autoosi sopivaa jarrunestettä, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme. Heihin saa yhteyttä niin puhelimitse kuin sähköpostillakin.