Osta LIQUI MOLY 0W-30 Moottorioljy

2 Tulokset

Liqui-Moly 0W-30 voitelee moottorin

Moottoriöljyllä on useita todella tärkeitä tehtäviä moottorin toiminnan kannalta. Voidaankin sanoa, että moottoriöljy on moottorin tärkein osa. Metalliset osat moottorin sisällä liikkuvat aina toisiaan vasten, ja tämän hankauksen seurauksena kitka muuttaa niiden liike-energiaa lämmöksi. Tämä taas johtaa moottorin tehohäviöiden kasvamiseen ja kasvattaa samalla myös polttoaineen kulutusta. Öljyä käytetään voitelemaan moottorin metallisia osia. Se muodostaa osien pinnalle ohuen ja voitelevan kalvon. Tämä öljykerros estää samalla metallille haitallisen hapen pääsyn osien pinnalle. Happi aiheuttaisi metalliosille niitä kuluttavaa korroosiota ja hapettumista. Näiden tehtävien lisäksi öljy myös sitoo itseensä erilaisia epäpuhtauksia moottorista. Polttoaineen palamisen seurauksena aiheutuu aina nokea ja karstaa. Osa näistä pääsee vuotamaan männän renkaiden ohi moottorin sisään. Silloin ne sitoutuvat öljyyn, jonka mukana ne kulkeutuvat öljynsuodattimeen johon ne jäävät jumiin. Käytetyn moottoriöljyn musta väri johtuu nimenomaan siihen sitoutuneista karstasta ja noesta.

Laadukas Liqui-Moly 0W-30 öljy

Öljyn vaativien tehtävien vuoksi kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy. Öljyn valinnassa tulee kiinnittää sen viskositeettiin ja muihin ominaisuuksiin. Öljyt voivat olla mineraalipohjaisia, synteettisiä tai näiden kahden sekoitusta. Kaikille näille on omat käyttökohteensa. Suurin osa moderneissa autoissa käytettävistä moottoriöljyistä on täysin synteettisiä. Joissain vanhemmissa autoissa käytetään vielä puolisynteettisiä öljyjä.

Laadukkaat öljyt moottorioljy24.fi:stä

Laajasta valikoimastamme löydät kaikki voiteluaineet ja öljyt. Tarjoamme auton valmistajien öljyt sekä laadukkaat öljyt kaikilta tunnetuilta valmistajilta kuten Total, Shell ja Repsol. Kun valitset tarpeisiisi aina mahdollisimman laadukkaan öljyn, voit olla varma siitä, että autosi moottori pysyy hyvänä vuosien ajan. Öljyn ominaisuudet heikkenevät iän myötä, ja siksi öljy tuleekin vaihtaa uuteen aina tasaisin väliajoin. Oikean vaihtovälin voit tarkistaa esimerkiksi autosi huoltokirjasta.