Osta LIQUI MOLY 10W-30 Hydrauliikka-/kompressoriöljy

1 Tulokset

Voiteluaineet edullisesti ja helposti netistä

Molybdeenidisulfidin voiteluominaisuudet huomattiin toisen maailmansodan jälkeen saksassa Yhdysvaltain armeijan kaupoissa. Ainetta alettiin myymään lisäaineena moottoriöljylle tuotenimellä Liqui-Moly. Sitä myytiin putkiloissa, joissa molybdeenidisulfidia oli nesteytettynä. Kun sitä laitettiin moottoriöljyn joukkoon, pystyi moottori toimimaan pidempään hätätapauksessa, esimerkiksi kun öljy oli vuotanut ulos moottorista. Toisessa maailmansodassa hävittäjälentäjät käyttivät tätä ominaisuutta hyväksi lentokoneissa, ja voiteluainetta lisättiin öljyn sekaan. Näin lentäjät saattoivat lentää konetta pidempään, vaikka moottoriin tulleen osuman vuoksi öljyt olisivatkin pudonneet moottorista. Tuotetta alettiin markkinoida ahkerasti, ja yksi kiinnostavimmista tempauksista oli, kun kahdella volkkarilla ajettiin Constace-järven ympäri ilman moottoriöljyä. Moottorin öljy oli korvattu kokonaan molybdeenidisulfidista valmistetulla lisäaineella. Näin todistettiin aineen ylivertaiset voiteluominaisuudet pelkkään öljyyn verrattuna.

Teho perustuu molekyylirakenteeseen

Molybdeenidisulfidi on erittäin tehokas voiteluaine, ja sen kemiallinen rakenne muistuttaa paljon öljyssä lisäaineena käytettävää grafiittia. Sen hyvät voiteluominaisuudet perustuvat pääosin kerrosmaiseen molekyylirakenteeseen. Sitä voidaan valmistaa louhimalla luonnosta molybdeenihohdetta puhdistamalla malmia. Valmistus voidaan toteuttaa myös kuumentamalla rikin kanssa molybdeenimetallia tai kuumentamalla ammoniumtetratiomolybdaattia tai molybdeenitrisulfidia. Molybdeenidisulfidin käyttölämpötila on aina 370 °C asti. Sitä käytetään yleisesti grafiitin ohella öljyjen lisäaineena parantamaan voiteluominaisuuksia. Siitä voidaan myös valmistaa putkimaisia nanorakenteita.

Laaja valikoima erilaisia voiteluaineita

Moottorioljy24.fi -verkkokaupan laajasta ja kattavasta valikoimasta löydät öljyt ja voiteluaineet nimekkäiltä valmistajilta kuten Total, Castrol ja Liqui-Moly. Kestävät öljyt ja muut voiteluaineet takaavat pitkän käyttöiän ja oikean toimivuuden moottorillesi. Voit tilata kerralla kaikki tarvitsemasi tuotteet helposti, ja säästät näin paljon aikaa ja vaivaa. Sivultamme löytyvän hakutyökalun avulla voit etsiä autosi valmistajan, mallin ja moottorityypin avulla sinun moottorillesi sopivan öljyn. Kattavasta valikoimastamme löydät myös moottoriöljyt esimerkiksi moottoripyöriin, veneisiin, kuorma-autoihin ja ruohonleikkureihin. Samalla voit tilata erilaiset rasvat, jarrunesteet, pakkasnesteet, hoitoaineet ja lisäaineet.