Osta LIQUI MOLY 10W-40 Moottorioljy

4 Tulokset

Liqui-Moly 10W-40 takaa moottorin oikean toiminnan

Moottoriöljy on yksi autosi tärkeimmistä osista. Ilman hyvälaatuista öljyä moottori hajoisi todella nopeasti. Moottoriöljyllä on useita todella kriittisiä tehtäviä moottorin toiminnan kannalta. Ensinnäkin öljyn tulee voidella ja suojata moottorin metallisia osia. Kitka osien välillä muuttaa osien liike-energiaa jatkuvasti lämpöenergiaksi. Tämä kasvattaa moottorin tehohäviöitä ja lisää osien kulumista. Voiteleva öljykerros osien pinnalla vähentää tätä kitkaa. Öljyn ansiosta moottorin tehot siis kasvavat ja samalla myös polttoaineen kulutus pienenee. Toinen öljyn tärkeistä tehtävistä on suojella moottorin metallisia osia hapen kuluttavalta vaikutukselta. Mikäli happi pääsisi käsiksi metallisten osien pinnalle, aiheuttaisi se hapettumista ja korroosiota. Öljykerros osien pinnalla estää hapen pääsyn tekemään tuhojaan.

Edulliset öljyt moottorioljy24.fi:stä

Samalla kun öljykerros suojaa moottorin osia hapen haitallisilta vaikutuksilta, auttaa se samalla auton moottorin jäähdytysjärjestelmää jäähdytyksessä. Öljyn kiertäessä moottorissa siihen sitoutuu lämpöä, joka kulkeutuu öljyn mukana moottorin ulkopuolelle. Lämpö siirretään moottoria ympäröivään ilmaan öljynlauhduttimen avustuksella. Samanaikaisesti öljy myös auttaa moottoria puhtaanapidossa. Öljy nimittäin jatkuvasti sitoo itseensä moottorin normaalista toiminnasta aiheutuneita pieniä epäpuhtauksia. Niihin lukeutuvat esimerkiksi noki ja karsta, joita syntyy polttoaineen palaessa sylinterin palotilassa. Pieni määrä epäpuhtauksia pääsee vuotamaan männän renkaiden ohi, ja nämä pienet epäpuhtaudet sitten sitoutuvat öljyyn. Kun öljy virtaa suodattimen läpi, jäävät epäpuhtaudet kiinni suodattimeen, ja näin moottori pysyy puhtaana.

Liqui-Moly 10W-40 suojaa ja voitelee

Tarjoamme moottoriöljyt ja muut voiteluaineet kaikkiin markkinoilla oleviin autoihin ja myös muihin ajoneuvoihin. Valikoimamme kattaa laadukkaat ja edulliset öljyt esimerkiksi mopoihin, moottoripyöriin, moottorisahoihin sekä kuorma-autoihin. Moottoriöljyn tärkeiden tehtävien vuoksi suosittelemme, että valitset ajoneuvoosi tai moottoriisi aina mahdollisimman laadukkaan ja kestävän öljyn. Näin moottori pysyy kunnossa.