Osta LIQUI MOLY 10W-60 Moottorioljy

1 Tulokset

Perinteikäs Liqui-Moly valmistaa laadukkaita öljyjä

Liqui-Moly 10W-60 on korkealaatuinen öljy jonka pitkälle kehitetyt ominaisuudet voitelevat ja suojaavat moottoria kaikissa olosuhteissa. Öljy ei usein saa kovin paljoa huomiota silloin, kun puhutaan auton moottorista. Öljy on kuitenkin yksi kriittisimmistä komponenteista moottorin toiminnan kannalta, sillä ilman öljyä moottori ei pystyisi toimimaan kauaa ennen totaalista hajoamista. Öljy hoitaa useita muitakin kriittisiä tehtäviä kuin pelkästään voitelemista ja suojaamista. Koska öljyllä on useita näin merkittäviä tehtäviä, kannattaa aina valita öljy, joka pystyy täyttämään sille asetetut vaatimukset kunnialla. Moottorin metalliset osat kaipaavat aina moottorin ollessa käynnissä voitelua. Voitelun avulla metalliosien välistä kitkaa pystytään pienentämään merkittävästi. Jos voitelua ei olisi, syntyisi kitkan johdosta paljon lämpöä. Tämä lämpö johtaisi metalliosien lämpölaajenemiseen. Laajentuminen taas johtaisi lopulta siihen, että osat eivät enää mahtuisi liikkumaan niille suunnitelluissa tiloissa, ja moottori leikkaisi viimein totaalisesti kiinni. Tämä on tilanne, jota halutaan välttää, sillä kiinnileikkaantumisen jälkeen koko moottori tulee usein uusia kokonaan. Siksi moottorissa käytetään öljyä. Voitelun öljy hoitaa moottorissa siten, että öljyn sisältämät molekyylit tarrautuvat tiukasti kiinni metallista osien pintaan. Näin öljystä muodostuu erittäin sitkeä ja kestävä kalvo osien pinnalle. Tämä kalvo estää tehokkaasti metalliosien kontaktin keskenään, ja öljyn liukkaat molekyylit pienentävät merkittävästi kitkaa osien välillä.

Öljyn muut tärkeät tehtävät

Liqui-Moly 10W-60 hoitaa moottorissa myös useita muita tärkeitä tehtäviä. Öljystä muodostuva kalvo esimerkiksi suojaa metallisia osia hapen haitallisilta vaikutuksilta. Jos happi pääsisi käsiksi osien pintaan, aiheuttaisi se osissa hapettumista ja korroosiota. Öljy auttaa moottoria myös pysymän puhtaana. Sylinterin palotilasta pääsee usein virtaamaan pieni määrä nokea ja karstaa moottoriin männänrenkaiden ohi. Nämä pienet epäpuhtaudet sitoutuvat kiinni öljyyn. Öljy sitten kuljettaa ne virratessaan moottorissa lopulta öljynsuodattimeen, johon ne jäävät kiinni. Modernit öljyt sisältävät useita erilaisia pesuaineita ja peptidejä, jotka auttavat moottorin puhtaanapitoa entisestään irrottamalla moottorin sisältä pinttynyttä likaa ja karstaa. Öljy auttaa moottorissa myös jäähdytyksessä. Öljyyn sitoutuu lämpöä moottorin keskeltä. Tämän lämmön öljy kuljettaa sitten virratessaan moottorin reunoille, josta lämpö pääsee lopulta siirtymään ulkonevaan ilmaan. Osassa moottoreista käytetään vielä erillistä öljynlauhdutinta. Tämän tehtävänä on tehostaa lämmönsiirtoa öljystä ulkoilmaan. Kaikki nämä tehtävät täyttäessään öljy joutuu usein koville. Siitä syystä onkin syytä valita aina mahdollisimman laadukas öljy, jonka avulla pystytään varmistumaan siitä, että öljyn ominaisuudet ovat riittävät kaikkina hetkinä, ajoitpa autolla sitten kesällä tai talvella, moottoritiellä tai kaupungissa.

Laadukkaat öljyt nyt edullisesti netistä

Liqui-Moly 10W-60 ja muut öljyt löydät nyt edullisesti valikoimastamme. Valikoimamme kattaa öljyt kaikkiin markkinoilta löytyviin autoihin, olipa autosi sitten Mercedes Benz, Toyota tai Ford. Tilaa siis laadukas öljy autoosi jo tänään edullisesti netistä osoitteesta Moottorioljy24.fi. Nopea ja edullinen toimituksemme takaa sen, että saat tilauksesi nopeasti perille toimitettuna.