Osta MOBIL 0W-30 Moottorioljy

2 Tulokset

Voitelee ja suojaa

 

Laadukas Mobil-1 0W-30 moottoriöljy voitelee ja suojaa autosi moottoria tehokkaasti, ja pitää sen toimintakunnossa pitkään. Moottoriöljy on yksi moottorin tärkeimmistä komponenteista, vaikka sitä ei usein tulekaan ajatelleeksi. Öljyllä on useita kriittisiä tehtäviä, ja se huolehtiikin hyvin monipuolisesti moottorin hyvinvoinnista. Moottorin metallisten osien välillä on aina kitkaa. Kun kaksi osaa hankaa toisiaan vasten, syntyy kitkan vaikutuksesta aina lämpöä. Tämä lämpöenergia syntyy osien liike-energiasta, joka siis samalla pienenee kun osat lämpenevät. Tämä johtaa lisääntyneeseen polttoaineen kulutukseen, moottorin heikentyneeseen tehoon ja pahimmassa tapauksessa koko moottorin hajoamiseen. Kun metalliosien väliin laitetaan öljystä muodostunut voiteleva ohut kalvo, on niiden välinen kitka huomattavan paljon pienempi. Öljykalvon ansiosta moottorisi s osat pysyvät hyvin voideltuina ja suojattuna. Voitelun lisäksi öljykalvo osien pinnalla suojaa osia hapen haitallisilta vaikutuksilta. Happi aiheuttaa metalliosien pinnalle päästessään korroosiota ja hapettumista. Ne taas johtavat osien ennenaikaiseen kulumiseen ja pahimmassa tapauksessa koko moottorin rikkoontumiseen.

 

Öljyn tärkeät tehtävät

 

Kun valitset autoosi laadukkaan Mobil-1 0W-30 moottoriöljyn, pitää se moottorisi toimintakunnossa pitkään. Öljyllä on voitelemisen lisäksi myös monia muita tärkeitä tehtäviä moottorissa ja sen toiminnassa. Kiertäessään moottorissa öljy sitoo itseensä samalla epäpuhtauksia. Polttoaine ei koskaan pala täysin puhtaasti, vaan palotapahtumassa syntyy aina karstaa ja nokea. Nämä epäpuhtaudet öljy sitoo itseensä ja kuljettaa ajan mittaan öljynsuodattimeen. Näin moottori pysyy puhtaana. Öljyyn myös lisästään usein lisäaineita, kuten pesuainetta, joka pitää huolen siitä, että öljy ei pääse saostumaan

 

Laadukkaat öljyt ja voiteluaineet netistä

 

Moottorioljy24.fi on netissä toimiva verkkokauppa, joka on erikoistunut moottoriöljyjen ja muiden voiteluaineiden myyntiin. Löydät laajasta valikoimastamme öljyt ja voiteluaineet kaikilta maailman johtavilta öljyjen valmistajilta aina kilpailukykyisin hinnoin.