Osta MOBIL 0W-40 Moottorioljy

1 Tulokset

Moottoriöljyllä on tärkeät tehtävät

 

Mobil-1 0W-40 on laadukas moottoriöljy, joka voitelee ja suojaa autosi moottoria tehokkaasti. Autosi moottorin sisällä olevat osat tarvitsevat toimiakseen moottoriöljyn suojaavaa ja voitelevaa vaikutusta. Kokonaan ilman moottoriöljyä moottori ei pystyisi toimimaan kauaa. Kitka eri osien välillä synnyttäisi paljon lämpöä ja aiheuttaisi näin tehohäviöitä. Tämä taas johtaisi kasvaneeseen polttoaineen kulutukseen. Lopulta kitkan vaikutus nostaisi lämmöt moottorissa niin suuriksi, että koko moottori leikkaisi kiinni, kun osat laajenevat liikaa. Moottoriöljyllä onkin siis tärkeä tehtävä moottorin toiminnan kannalta. Öljykalvo osien pinnalla pienentää osien välistä kitkaa merkittävästi ja samalla se myös suojaa osia. Mikäli metallisten osien pinnalle pääsisi happea, aiheuttaisi se korroosiota ja hapettumista. Ohut öljykerros osien pinnalla suojaa niitä tältä hapen haitalliselta vaikutukselta.

 

Mobil-1 0W-40 edullisesti netistä

 

Osien voitelun ja suojaamisen lisäksi öljy auttaa myös moottorin jäähdytyksessä. Öljyyn sitoutuu lämpöä sen kiertäessä moottorin sisällä. Kun öljy virtaa moottorin ulkopuolelle, se siirtää lämpöä samalla pois moottorista. Moottoriöljyn onkin kestettävä erittäin korkeita lämpötiloja. Bensiinimoottoreissa lämpötila nousee noin 150 asteeseen, kun taas dieselautoissa öljyn pitää kestää jopa yli 300 asteen lämpötilaa. Öljyn lämmönkeston parantamiseksi öljyyn lisätään erilaisia lisäaineita. Öljyyn sitoutuu sen kiertäessä moottorissa myös likaa, nokea ja muita pieniä epäpuhtauksia. Öljyyn lisätäänkin erilaisia puhdistusaineita parantamaan sen ominaisuuksia.

 

Edulliset öljyt netistä

 

Moottorioljy24.fi on moottoriöljyihin ja muihin autoilun voiteluaineisiin erikoistunut verkkokauppa. Tarjoamme öljyt kaikkien valmistajien autoihin. Ei ole väliä onko autosi Mercedes Benz, Opel vai Toyota, löydät meiltä siihen sopivan öljyn. Voit tarkistaa öljyn vaadittavat luokitukset autosi ohje- tai huoltokirjasta. Kannattaa aina valita autoosi mahdollisimman laadukas öljy. Se takaa moottorin oikean toiminnan pitkäksi aikaa.