Osta MOBIL 10W-40 Moottorioljy

2 Tulokset

Moottoriöljyn tehtävänä on suojata ja voidella

 

Moottoriöljyn tehtävänä voidella ja suojata moottoria ja sen osia. Öljy vähentää kitkaa moottorin liikkuvien osien välillä. Näin sen avulla pystytään pienentämään moottorissa aiheutuvia tehohäviöitä. Samalla öljy myös estää korroosiota ja poistaa epäpuhtauksia moottorista. Moottorioljy24.fi tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita voiteluaineita kaikilta tunnetuilta ja maailman johtavilta valmistajilta. Mobil-1 10W-40 on ehkäpä yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista moottoriöljyistä, ja monet tuntevatkin öljyn valmistajan eri autourheilun kisojen sponsorina. Moottoriöljyt valmistetaan jalostamalla raakaöljystä. Niihin lisätään erilaisia synteettisiä kemikaalisia aineita eri voiteluominaisuuksien parantamiseksi. Nykyisin moottoriöljyt valmistetaan öljyn ja kasvipohjaisten hiilivetyjen seoksesta.

 

Moottoriöljy on tärkeä osa moottoria

 

Kaikki nykyaikaiset polttomoottorit käyttävät öljyä liikkuvien osien voitelussa. Moottorin osien liikkuessa toisiaan vasten syntyy niiden välillä kitkan johdosta lämpöä. Moottoriöljyn käytöllä pyritään ehkäisemään tämän kitkan syntymistä. Näin moottorin osat pysyvät toimintakuntoisina huomattavasti pidempään. Mikäli moottorissa ei olisi ollenkaan öljyä, hajoaisi moottori todella nopeasti. Metalliset osat laajenevat kitkasta syntyneestä lämmöstä, ja tämä lämpölaajeneminen aiheuttaisi moottorin hajoamisen.

 

Öljy sisältää lisäaineita

 

Nykyisin öljyyn lisätään erilaisia lisäaineita, myös pesuainetta. Se puhdistaa öljyä ja estää samalla öljyn saostumisen. Öljynsuodatinta käytetään poistamaan öljyn mukana kulkevia epäpuhtauksia. Suodatin onkin syytä vahtaa uuteen aina tasaisin väliajoin, jottei se mene tukkoon. Tukossa oleva öljynsuodatin haittaa öljyn kiertoa, ja voi pahimmassa tapauksessa johtaa moottorin rikkoontumiseen. Verkkokauppamme laajasta valikoimasta löydät öljyt maailman parhailta valmistajilta. Esimerkiksi Mobil-1 10W-40 on erittäin laadukas öljy, joka sopii hyvin moniin autoihin. Valikoimastamme löydät myös erilaiset autoilussa tarvittavat kemikaalit, kuten tuulilasin pesunesteen sekä jarrunesteen. Kun tilaat samalla kertaa kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet, pystyt säästämään paljon sekä aikaa, vaivaa että myös rahaa.