Osta MOTO X-TREME Moottorioljy

4 Tulokset

Moto-X-tremen valmistamat öljyt voitelevat tehokkaasti

Moto-X-treme on laadukas moottoriöljy, jonka avulla autosi moottori pysyy uudenveroisena pitkään. Moottoriöljy on yksi autosi tärkeimmistä komponenteista, vaikka asiaa ei usein tulekaan ajatelleeksi. Öljyllä on lukuisia tärkeitä tehtäviä moottorissa, jotka täyttämällä se huolehtii moottorin hyvinvoinnista. Öljy esimerkiksi voitelee, suojaa, estää ruostumista, siirtää lämpöä, puhdistaa moottoria ja vähentää polttoaineen kulutusta. Melkoinen liuta tehtäviä pelkästään yhdelle komponentille! Voitelun öljy toteuttaa siten, että öljymolekyylit tarttuvat tiukasti kiinni moottorin metallisten osien pintaan. Näin öljystä muodostuu ohut ja voiteleva kalvo osien pintaan. Tämä kalvo pienentää merkittävästi osien välistä kitkaa. Samalla kalvo myös estää metalli vasten metallia -kontaktia syntymästä. Näin metalliset osat kestävät huomattavasti pidempään kuin ilman öljyä. Samalla öljykalvo estää hapen pääsyn metallisten osien pinnalle. Tämä estää tehokkaasti korroosiota ja hapettumista. Voitelun ja suojaamisen lisäksi öljy auttaa myös moottorin jäähdytysjärjestelmää siten, että virratessaan moottorissa öljy siirtää lämpöä moottorin keskiosista moottorin reunoille. Joissain moottoreissa käytetään lisäksi myös öljynlauhduttimia, joiden avulla lämmönsiirtoa saadaan tehostettua. Kiertäessään moottorissa öljyyn sitoutuu myös moottorin normaalin toiminnan aikana syntyviä epäpuhtauksia. Tällaisia epäpuhtauksia ovat esimerkiksi noki sekä karsta. Ne kulkeutuvat öljyn mukana öljynsuodattimeen, johon ne jäävät kiinni. Näistä epäpuhtauksista johtuu käytetyn öljyn musta väri.

Öljy koostuu useasta eri aineesta

Moto-X-treme öljy ja muutkin markkinoilta löytyvät öljyt koostuvat pääasiassa kahdesta eri pääkomponentista. Näitä ovat pohjaöljy sekä lisäaineet. Pohjana toimiva öljy voi olla joko mineraalipohjaista tai synteettistä. Myös näiden kahden sekoitusta eli puolisynteettistä öljyä käytetään paljon. Useimmat modernit henkilöautot käyttävät täysin synteettistä öljyä, sillä sen avulla saavutetaan parhaat mahdolliset voiteluominaisuudet. Synteettisen öljyn ainoa huono puoli on sen mineraalipohjaista öljyä korkeampi hinta. Useat vanhemmat ajoneuvot vaativat toimiakseen mineraalipohjaista öljyä, ja niissä synteettisten öljyjen lisäaineet saattavat tehdä vahinkoa moottorille. Kun öljyn pohjana toimiva öljy on valittu, lisätään siihen erilaisia lisäaineita. Lisäaineita käytetään öljyn ominaisuuksien muokkaamiseen. Lisäaineilla voidaan esimerkiksi vaikuttaa öljyn viskositeettiin sekä lämpötilan kestoon. Yleisiä lisäaineita, joita öljyihin lisätään, ovat esimerkiksi erilaiset pesuaineet sekä saostumisen estävät aineet. Myös voiteluominaisuuksia lisääviä lisäaineita käytetään yleisesti. Valmiin öljyn painosta jopa 5 – 10 % saattaa koostua lisäaineista.

Voitelu on ensisijaisen tärkeää

Jos autosi moottorissa ei olisi lainkaan öljyä, ei moottori pystyisi toimimaan kovin kauaa ennen totaalista hajoamista. Metallisten osien välillä olisi tällaisessa tapauksessa paljon kitkaa. Kitka aiheuttaa lämpöä, joka johtaa osien lämpölaajenemiseen. Lopulta osat laajentuisivat niin paljon, että ne eivät enää mahtuisi liikkumaan. Tätä lämmön syntymistä pyritään estämään moottorissa käyttämällä öljyä. Kun öljy pienentää moottorin kitkaa, saavutetaan sillä useita merkittäviä etuja. Mitä pienempi kitka moottorin sisällä vallitsee, sitä tehokkaammin moottori toimii. Pienempi osa liike-energiasta menee hukkaan, ja polttoainetta kuluu täten vähemmän. Samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät. Voit tilata öljyt nyt tunnetuilta valmistajilta kuten Moto-X-treme, Shell, Mobil-1, Total ja Repsol edulliseen hintaan netistä osoitteesta Moottorioljy24.fi.