Osta MOFIN Moottorioljy

8 Tulokset

Mofin öljyn avulla moottorisi pysyy uudenveroisena

Mofin on saksalainen moottoriöljyjä ja muita voiteluaineita valmistava yritys, joka on valmistanut laadukkaita öljyjä jo vuodesta 1905 asti. Yrityksen valmistamat öljyt ovat todella korkealaatuisia, ja ne suojaavat autosi kallisarvoista moottoria tehokkaasti tarjoten hyvän suojan kulumista vastaan. Öljy on yksi autosi moottorin tärkeimmistä komponenteista, vaikka tätä asiaa ei ehkä kovin usein tulekaan ajatelleeksi. Öljy huolehtii lukuisista tärkeistä tehtävistä autosi moottorissa. Öljyn tehtäviin kuuluu esimerkiksi moottorin voitelu, osien suojaaminen, ruostumisenesto, lämmönsiirto sekä puhdistus. Nämä tehtävät öljyn tulee suorittaa kunnialla, jotta autosi moottori toimii oikein. Voitelu on yksi tärkeimmistä öljyn tehtävistä. Se onnistuu moottorissa siten, että moottoriöljystä muodostuu osien pintaan erittäin ohut kalvo, joka tarttuu sitkeästi metallisiin osiin kiinni. Tämän öljykalvon avulla osien välistä kitkaa voidaan pienentää huomattavasti. Samalla öljy osien välissä estää metallisten osien kontaktin toistensa kanssa. Näin osien kestoa pystytään parantamaan merkittävästi. Öljykalvo myös suojaa metallisia osia hapen aiheuttamalta korroosiolta ja hapettumiselta estämällä hapen pääsyn osien pinnalle. Öljy auttaa myös moottorin puhtaanapidossa siten, että öljy sitoo itseensä epäpuhtauksia, kuten esimerkiksi nokea ja karstaa, joita syntyy aina pieni määrä moottorin normaalin toiminnan aikana. Nämä ja muut epäpuhtaudet öljy kuljettaa öljynsuodattimeen, johon likapartikkelit jäävät kiinni.

Öljy koostuu pohjaöljystä ja lisäaineista

Mofin moottoriöljy sekä myös muut markkinoiden moottoriöljyt koostuvat pohjaöljystä sekä lisäaineista. Markkinoilta löytyy ainoastaan yksi API-standardin täyttävä öljy, jossa ei ole lainkaan lisäaineita. Se ei siksi sovellu käytettäväksi moderneissa moottoreissa. Pohjaöljy moottoriöljyssä voi olla joko synteettinen tai mineraalipohjainen. Näistä ensimmäinen on suositumpaa erityisesti henkilöautoissa, sillä sen avulla saavutetaan ylivertaiset voiteluominaisuudet verrattuna mineraalipohjaisiin öljyihin. Myös mineraaliöljyjen ja synteettisten öljyjen seosta eli puolisynteettistä öljyä käytetään usein. Synteettinen öljy on mineraalipohjaista öljyä kalliimpaa, mutta siitä huolimatta se on useissa tapauksissa autojen valmistajien valinta. Pohjaöljyyn lisätään useita erilaisia lisäaineita, joiden avulla öljyn ominaisuuksia saadaan muokattua. Esimerkiksi viskositeettia pystytään muuttamaan lisäaineilla. Yleisiä öljyn sekaan lisättäviä lisäaineita ovat pesuaineet ja saostumisen estävät aineet. Myös öljyn lämmönkestoa pystytään lisäämään lisäaineiden avulla.

Valitse laadukas öljy

Autosi moottori tarvitsee toimiakseen öljyä. Jos moottorin sisällä ei olisi ollenkaan öljyä, ei kuluisi kovin kauaa aikaa, ennen kuin metallisten osien välillä oleva kitka synnyttäisi niin paljon lämpöä, että moottori leikkaisi kiinni lämpölaajenemisen seurauksena. Mofin öljyn avulla pystytään ehkäisemään moottorin rikkoontumista tehokkaasti. Öljykalvo metallisten osien välillä pienentää moottorin sisäistä kitkaa merkittävästi. Kun moottorin sisäinen kitka saadaan mahdollisimman pieneksi, auttaa se useaan eri asiaan. Ensinnäkin sen seurauksena pienempi osa moottorin tuottamasta energiasta menee hukkaan lämmöksi. Tämä tarkoittaa tietysti käytännössä sitä, että auton polttoaineen kulutus laskee. Laadukkaan ja tehokkaasti moottoria voitelevan öljyn avulla polttoaineen kulutusta saadaan pienennettyä jopa useita prosenttiyksikköjä. Tilaa laadukkaat ja edulliset voiteluaineet nyt edullisesti netistä osoitteesta Moottorioljy24.fi.