Osta Moottoriöljy

254 Tulokset

Mitä on moottoriöljy?

 

Moottoriöljy on se öljy, josta autoissa yleensä puhutaan. Nämä ovat juuri ne öljyt, jotka vaihdetaan tavallisessa öljynvaihdossa. Moottoriöljy on siis liukastetta, joka vähentää kitkaa moottorissa huomattavasti. Moottoriöljyltä vaaditaan loppujen lopuksi erittäin paljon, sillä sen pitää kestää kuumaa, painetta, kulumista ja jopa hieman likaa lopettamasta toimintaansa. Öljyn täytyy myös olla riittävän notkeaa kulkeakseen voitelukanavisssa hyvin, mutta toisaalta riittävän paksua pysyäkseen pinnassa kiinni. Itse pääominaisuus, liukkaus, on myös oltava oikealla tasolla. Liian liukas öljy ei pysy väleissä, joita sen tulee voidella.

 

Miten valitsen oikean öljyn?

 

Moottoriöljyt ovat suhteellisen samankaltaisia keskenään. Ne voidaan jakaa kolmeen pääluokkaan: Mineraaliöljy, Puolisynteettinen ja täyssynteettinen. Näistä täyssynteettinen on paras, ja takaa pisimmän käyttöiän moottorille. Puolisynteettinen on halvempaa, muttei aivan yhtä hyvää kuin täyssynteettinen moottoriöljy. Mineraaliöljyä ei enää tavallisesti käytetä, sillä sitä käytettäessä moottorin ikä ei pääse lähellekään hyvän täyssynteettisen lukemia. Lisäksi mineraaliöljy on vaihdettava useammin. Sitä kuitenkin käytetään vielä vanhoissa moottoreissa, jotka eivät toimi kunnolla modernilla öljyllä. Öljyn laadun lisäksi öljyllä on omat viskositeettiarvonsa. Yleisin taitaa tällä hetkellä olla 5W-40, jos henkilöauton moottoria ajatellaan. Maatalouskoneissa käytetään sitten yleensä 10W-30 öljyä, joka on halvempaa, muttei oikein sovellu nykyaikaiselle autolle. Moottoripyörän tapauksessa on käytettävä erikseen niille tarkoitettua öljyä, sillä moottoripyörän märkäkytkin ei toimi tavallisen öljyn kanssa, vaan aiheuttaa reilusti ongelmia.

 

Miksi ostaisin netistä?

 

Saadaksesi parasta laatua, sinun täytyy ostaa öljy netistä. Huoltoasemilla on usein tarjolla vain ketjun omaa merkkiä tai jotain premium-merkkiä reiluun ylihintaan. Siksi öljy kannattaa tilata suoraan kotiovelle. Netistä saa helposti myös erikoisemmat öljyt, jotka sopivat tiettyihin, yleensä vanhempiin moottoreihin jotka eivät toimi modernilla öljyllä. Öljyn valinnassa asiakkaitamme on auttamassa ammattitaitoinen asiakaspalvelu, johon saa yhteyden puhelimitse ja sähköisesti. He auttavat mielellään.