Osta Moottoripyörätuotteet

80 Tulokset

Mitä nesteitä moottoripyörä tarvitsee?

 

Moottoripyörissä käytetään useita erilaisia nesteitä, joista suurin osa on täysin samoja kuin autoissakin. Moottoripyörästä riippuen tarvittaviin nesteisiin kuuluu moottoriöljy, jäähdytysneste, jarruneste, haarukkaöljy, peräöljy ja vaihteistoöljy. Moottoriöljyä menee kaikkiin nelitahtisiin moottoripyöriin, eli suurimpaan osaan, loput käyttävät kaksitahtiöljyä. Kaikki nestejäähdytteiset tarvitsevat jäähdytysnestettä. Jarruneste on käytännössä kaikissa mopoja suuremmissa kaksipyöräisissä käytössä vähintäänkin etujarrussa, yleensä molemmissa. Moottoripyörille löytyy myös täysin omia tuotteita, jotka on optimoitu toimimaan moottoripyörän kokoluokassa.

 

Miten valitsen tuotteen?

 

Moottoripyöriin sopii suurin osa auton nesteistä, mutta yksi eroavaisuus löytyy. Moottoripyörän kytkinrakenne on täysin erilainen kuin autoissa, yleensä märkä monilevykytkin. Märkä kytkin tarvitsee märkäkytkimelle sopivan öljyn, eli käytännössä moottoripyöräöljyn. Moottoripyöräöljy ei kuitenkaan hinnaltaan ole paljoa auton öljyjä kalliimpaa. Jarrunesteiden osalta samat käyvät suoraan ilman erikoisuuksia. Myös jäähdytysneste toimii sellaisenaan. Peräöljy on tuote, jota ei edes esiinny autoissa, vaan se on paksua öljyä, muistuttaa koostumukseltaan lähinnä paksua limaa. Kardaanivetoisissa moottoripyörissä sitä käytetään perävälitysten voiteluun. Haarukkaöljy on toinen moottoripyörien yksinoikeus. Kyseessä on erikoisöljy, joka pitää huolen etuhaarukan toiminnasta.

 

Miksi tilaisin netistä?

 

Moottoripyörätuotteet on helpointa tilata netistä. Tuotteiden laaja kirjo ja mahdolliset erikoisuudet vaativat normaalia huoltamoa huomattavasti laajemman valikoiman. Erikoistuotteet ovat muutenkin kalliita, mutta nettikaupasta ostamalla voi säästää pitkän pennin. Laadusta ei tarvitse kuitenkaan tinkiä. Moottoripyörien nesteiden laaja kirjo vaihtelee jopa merkkien sisällä laajasti, esimerkiksi peräöljyllä voi olla erilaiset vaatimukset eri mallien välillä. Näiden nesteiden kanssa kannattaa konsultoida ammattilaista, sillä erilaisten vaatimusten tuntemus on arvokasta, ja yleensä kuluttajan tuntemus ei riitä yksinään. Asiakaspalvelumme auttaa, jos et löydä haluamaasi tuotetta.