Osta Puutarhakäyttö

2 Tulokset

Mikä on teräketjuöljyn tarkoitus?

 

Teräketjuöljyä käytetään moottorinsahan teräketjun ja laipan voiteluun, jotta nopean pyörimisen aiheuttama kitka saadaan mahdollisimman vähäiseksi. Ilman öljyä ketjun pyöriminen ei pääsisi riittäviin nopeuksiin ja lämmöntuotto olisi järjetön, ketju ja laippa palaisivat hetkessä uusimiskuntoon. Teräketjuöljy laitetaan moottorisahan erilliseen tankkiin, josta voitelulaite sen annostelee ketjulle. Teräketjuöljy on moottorisahan toiminnalle liki yhtä tärkeä kuin kaksitahtiöljykin

 

Miten valitsen öljyn?

 

Teräketjuöljyillä ei ole suuria eroja keskenään, joten ne sopivat ristikkäin ja poikittain kaikkiin sahoihin. Laatueroja niissä kuitenkin on. Hyvä öljy pidentää laipan ikää huomattavasti, ja huono öljy toimii kyllä, mutta kuluttaa laipan ja tahraa sahattavat osat. Mikäli arvostaa laippaa ja teräketjua, kannattaa siis valita parempilaatuinen öljy, vaikka se olisikin hieman kallimpaa. Toinen ero, mitä öljyissä on, on pakkasenkestävyys. Jotkin öljyt pysyvät toisia paremmin notkeina pakkasessa. Öljynsyöttö voi siis mennä heikoksi pakkasella. Pakkassää tosin viilentää teräketjua ja laippaa itsessään runsaasti, joten heikentynyt öljyäminen ei aiheuta vakavia seurauksia kovinkaan nopeasti.

 

Miksi ostaisin netistä?

 

Netistä ostamalla saa halvemmalla, ja usein myös parempaa laatua. Huoltoaseman öljy ei välttämättä ole sitä parasta, eikä varsinkaan parhaaseen hintaan. Teräketjuöljy on kuitenkin kulutustavaraa, joten hinnan on syytä olla kohdallaan. Toinen verkkokaupan etu on kotiintoimitus. Varsinkin syrjäseuduilla, kun lähimpään teräketjuöljyä myyvään kauppaan on 50 kilometriä, on ihan näppärää saada tarvittu tuote kotiintoimitettuna.