Osta SHELL Helix Moottorioljy

2 Tulokset

Helix moottoriöljy suojaa moottoria

Moottoriöljyn ensisijaisena tehtävänä on suojella moottoria kulumiselta. Se onnistuu öljyn voitelevien ja metalliosia suojaavien ominaisuuksien ansiosta. Öljy muodostaa ohuen voitelevan kalvo metalliosien pinnalle. Tämä kalvo vähentää osien välistä kitkaa, ja estää niiden kulumista. Öljykalvo estää myös haitallisen hapen pääsyn osien pinnalle. Happi aiheuttaa korroosiota ja hapettumista, jotka myös kuluttaisivat osia ellei öljykerros olisi suojelemassa niitä. Öljyn tehtävänä on myös huolehtia moottorin puhtaanapidosta. Kiertäessään moottorin sisällä öljy kerää itseensä pieniä epäpuhtauksia kuten nokea ja karstaa. Kun öljy sitten virtaa öljynsuodattimen läpi, jäävät epäpuhtaudet kiinni suodattimeen. Samalla kun öljy voitelee ja suojaa moottorin osia, auttaa se myös siirtämään lämpöä pois moottorin sisältä. Moottorin lämpötila saattaa nousta hyvinkin korkeaksi, joten öljyn on siedettävä korkeita lämpötiloja. Usein öljyyn lisätään erilaisia aineita, jolla sen ominaisuudet saadaan halutuiksi.

Shell Helix voiteluaineet netistä

Öljyillä on useita erilaisia ominaisuuksia, jotka vaihtelevat sen käyttökohteen mukaan. Yksi öljyn ominaisuuksista on sen viskositeetti eli juoksevuus. Mitä pienempi numero viskositeetilla on, sitä juoksevampaa ja ohuempaa öljy on. Kylmissä maissa on syytä käyttää viskositeetiltaan pienempää öljyä, jotta se kykenee kylmissäkin lämpötiloissa voitelemaan moottoria tarpeeksi hyvin. Lämpimissä maissa voidaan käyttää viskositeetilta korkeampaa öljyä. Autoosi sopivan öljyn voit tarkistaa esimerkiksi autosi ohje- tai huoltokirjasta.

Moottorioljy24.fi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia voiteluaineita

Kattavasta valikoimastamme löydät voiteluaineet tunnetuilta ja laadukkailta valmistajilta kuten Shell, Total ja Repsol. Ennen öljyn tilaamista kannattaa varmistaa sen oikea viskositeetti ja muut halutut ominaisuudet. Säästät paljon aikaa ja rahaa, kun tilaat samalla myös muut autoilussa tarvitsemasi kemikaalit kuten erilaiset pesuaineet edulliseen hintaan meiltä. Takaamme aina nopean toimituksen kaikille tuotteille!