Osta SHELL 0W-30 Moottorioljy

4 Tulokset

Valitse hyvälaatuinen öljy autoosi

 

Autosi öljyllä on useita tärkeitä tehtäviä. Siksi onkin aina syytä valita mahdollisimman laadukas öljy, kuten Shell 0W-30. Tärkein tehtävä öljyllä on tietysti sen moottorin metalliosien voitelu. Jos moottorissa ei olisi ollenkaan öljyä, ei moottori toimisi kovin kauaa. Metalliosien hangatessa toisiaan vasten syntyy kitkan vaikutuksesta paljon lämpöä. Lämpö tulee osien kineettisestä energiasta. Moottorin lämpeneminen siis johtaa tehon alenemiseen. Tämä lisää polttoaineen kulutusta. Lopulta lämpötila moottorissa alkaisi rikkoa osia, ja moottori olisi kohta käyttökelvoton. Sen takia öljyä käytetään voitelemaan kriittisiä osia. Se muodostaa metalliosien pinnalle kalvon, jolloin osat eivät pääse koskemaan toisiinsa. Öljykalvo osien välillä pienentää kitkaa ja estää hapen pääsyn osien pinnalle. Happi aiheuttaisi ruostetta ja korroosiota päästessään metalliosien pinnalle. Voiteluominaisuuksiensa lisäksi öljy auttaa myös moottorin jäähdytyksessä. Kiertäessään moottorin sisällä se sitoo itseensä lämpöä, jota se kuljettaa moottorin ulkopuolelle. Joissain moottoreissa on erillinen öljynjäähdytin, joka tehostaa öljyn lämmönvaihtoa.

 

Shell 0W-30 suojaa ja voitelee moottoria

 

Öljy auttaa moottoria myös sen puhtaanapidossa. Moottoriin kertyy käytön myötä aina pieni määrä erilaisia epäpuhtauksia, nokea ja karstaa. Öljy sitoo noita itseensä ja kuljettaa ne öljynsuodattimeen, joka puhdistaa öljyä. Karstasta aiheutuu käytetyn moottoriöljyn musta väri. Öljyn ominaisuudet heikkenevät sen käytön myötä ja siksi se on tietyin välein vaihdettava uuteen.

 

Tilaa moottoriöljy ja muut voiteluaineet netistä

 

Moottorioljy24.fi on verkkokauppa joka tarjoaa voitelutuotteet aina edullisin hinnoin. Löydät valikoimastamme voiteluaineet autoihin, moottoripyöriin, linja- ja kuorma-autoihin ja kotitalouksien pienkoneisiin. Hintamme ovat aina kilpailukykyiset ja löydät laajasta valikoimastamme tuotteet tunnetuilta valmistajilta kuten Total, Repsol, Mobil ja Elf. Nopean kotiinkuljetuksemme ansiosta saat tuotteet nopeasti kotiisi toimitettuna. Ystävällinen asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan sinua ongelmatilanteissa.