Osta SHELL Helix HX7 Moottorioljy

1 Tulokset

Edullinen Helix-HX7 moottoriöljy autoosi

Moottoriöljyn tehtävänä on voidella ja suojata moottoria. Sen lisäksi sillä on myös useita muita moottorin toiminnan kannalta oleellisia tehtäviä. Siksi kannattakin aina valita mahdollisimman laadukas öljy autoosi. Näin varmistut siitä, että moottorisi pysyy toimintakuntoisena pitkään. Öljyille on asetettu useita vaatimuksia, joita sen tulee täyttää. Tärkein öljyn tehtävät on totta kai suojata ja voidella moottorin sisällä liikkuvia metallista valmistettuja osia. Osien välillä on aina kitkaa, jota osien päällä sijaitseva öljykalvo pienentää. Mitä pienempi osien välinen kitka on, sitä pienemmät ovat moottorin tehohäviöt ja sitä vähemmän hukkalämpöä syntyy. Kitkan pienentämisen lisäksi öljykalvo myös suojaa metallisia osia hapen haitallisilta vaikutuksilta. Happi aiheuttaa muun muassa korroosiota ja hapettumista osissa jos se pääsee kosketuksiin metallin pinnalle.

Moottoriöljy myös puhdistaa ja jäähdyttää

Osien voitelun ja suojaamisen lisäksi öljy auttaa moottoria myös jäähtymään. Öljyn kiertäessä moottorin sisällä se sitoo itseensä lämpöä. Kun öljy sitten virtaa moottorin ulkopuolelle, lämpö siirtyy ulkoilmaan. Useissa moottoreissa käytetään erillistä öljynlauhdutinta, joka entisestään tehostaa lämmönvaihtoa. Öljy myös sitoo itseensä pieniä epäpuhtauksia, kuten karstaa ja nokea. Epäpuhtaudet kulkeutuvat öljyn mukana öljynsuodattimeen, johon ne sitten jäävät kiinni.

Helix-HX7 pitää autosi moottorin kunnossa

Autosi moottori säilyy pitkään hyväkuntoisena kun valitset siihen aina mahdollisimman laadukkaan öljyn ja vaihdat sen uuteen noudattaen valmistajan öljynvaihtoväliä. Tarjoamme öljyt automerkkeihin ja -malleihin kaikilta tunnetuilta öljyjen valmistajilta. Löydät meiltä öljyt ja voiteluaineet myös muihin ajoneuvoihin kuten esimerkiksi pakettiautoihin, moottoripyöriin sekä mopoihin. Löydät meiltä myös öljyt kodin pienkoneisiin kuten moottorisahoihin ja ruohonleikkureihin. Säästät rahan lisäksi paljon aikaa ja vaivaa kun tilaat samalla kertaa kaikki autoilussa tarvitsemasi tuotteet meidän edullisesta valikoimastamme.