Osta TOTAL 10W-40 Moottorioljy

5 Tulokset

Total 10W-40 voitelee ja suojaa moottoria

Kun moottorin sisällä metalliosat hankaavat toisiaan vasten ja osien välillä on kitkaa, syntyy lämpöä. Tuo lämpö on aina pois osien liike-energiasta. Sen lisäksi lämmön johdosta osat kuluvat normaalia nopeammin. Tästä syystä moottorissa käytetään öljyä. Öljykalvo osien pinnalla vähentää kitkaa, suojaa osia korroosiolta ja samalla auttaa moottoria esimerkiksi puhtaanapidossa ja jäähdytyksessä. Koska moottoriöljyllä on useita kriittisiä tehtäviä moottorin toiminnan kannalta, kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas öljy.

Moottoriöljyn lyhyt historia

Yksi ensimmäisistä öljyalan yhtiöistä oli amerikkalainen Continuous Oil Refining Company, jonka John Ellis perusti jo vuonna 1866. Myöhemmin tuo yhtiö muutti nimensä Valvolineksi, jona se myöskin tänä päivänä tunnetaan. Ellis tutki aluksi raakaöljyn lääkinnällisiä vaikutuksia. Hyvin äkkiä hän huomasi, että öljy ei vaikuta terveyteen sitä edistävästi. Tästä lannistumatta hän jatkoi öljyn parissa toimimista, ja alkoi tutkimaan öljyn voiteluominaisuuksia höyrykoneissa. Todelliseen läpimurtoon päästiin silloin, kun pystyttyyn kehittämään korkeita lämpötiloja kestävä voiteluöljy. Se ei tukkinut venttiilejä ja se pystyi suojaamaan arvokkaita sylintereitä korroosiolta. Samalla se myös piti tiivisteet hyvässä kunnossa. Yhtiön uusi nimi Valvoline tulee öljyn venttiileitä voitelevasta vaikutuksesta.

Laadukkaat öljyt edullisesti moottorioljy24.fi:stä

Toinen pitkän aikaa öljyjen parissa toiminut yritys on ranskalainen Total. Se on mukana lähestulkoon kaikilla energiaan ja öljyyn liittyvillä toimialoilla. Yhtiön historia juontaa juurensa toisen maailmansodan jälkeen. Sen tarina alkoi, kun ranskalaiset päättivät perustaa oman valtiollisen öljy-yhtiön joka voisi kilpailla hollantilaista Shelliä vastaan. Total tunnetaan tänä päivänä yhtenä laadukkaimmista öljyjen valmistajista. Esimerkiksi Total 10W-40 on erittäin laadukas öljy, joka suojaa moottoria. Öljyn ominaisuudet heikkenevät ajan kuluessa, ja siksi öljy tuleekin vaihtaa uuteen aina tasaisin väliajoin.